Ganzorig

Description:

Hoofdstuk 1 – Ganzorig

Geboren en getogen in Freehold, kind van een familie van paardenfokkers. Mijn jeugd was erg mooi, maar wel hard en zonder luxe. Freehold is de plek waar alle Mongoolse stammen zich verzamelen, midden in de toendra van Garion. Als paardenfokkers was onze familie ook veel buiten de stad, op de toendra. Paarden waren mijn leven, het verzorgen en beschermen van paarden en het weghouden van de wolven die zich op de toendra bevonden.

Maar mijn familie is groot en mijn ouders hadden het moeilijk met het voeden van hun vele kinderen. Het was duidelijk dat ik mijzelf goed kon redden, meer dan mijn broers en zussen kon ik mijzelf redden. Ik werd op mijn 12e naar de tempel van Hylaeus gebracht. In de tempel, was het bestaan nog soberder. Ik had weinig vrijheid. Van 6 uur ‘s ochtends tot 10 uur ’s avonds werd ik geleefd. Bidden, schoonmaken, studeren en gevechtstraining. Het was erg zwaar en vele jongens die met mij in de tempel leefden konden het niet aan. Zij kregen andere simpelere taken.

Pas later begreep ik dat dit een selectietraining voor clerics was, mijn familie zou er erg bij gebaat zijn als ik een cleric kon worden, families van clerics van Hylaeus kregen via de tempel goede contracten aangeboden. Nu ik wist wat dit voor mijn familie betekende wist ik het zeker, ik zou nooit opgeven. Hylaeus is een god die goed voor zijn volgers zorgt en ik begon mij steeds gelukkiger te voelen met het lot wat voor mij bestemd was. Na 4 jaar te zijn voorbereid begon de echte training. Ik bleek een goede leerling te zijn en ik werd belast met het bestuderen en overschrijven van scripties. Ik heb in die jaren een hoop geleerd. Over goddelijke magie en veel kennis over religie, geschiedenis en de andere planes.

Maar er was ook een keerzijde, ik zag dat sommige clerics dachten dat zij niet zouden worden veroordeeld voor hun daden door Hylaeus. Zij gebruikten de opgedane kennis voor eigen gewin. Dit werd door mijn broeders getolereerd. Ik begreep dit niet, Hylaeus zal hun veroordelen, maar daar heeft hij wel zijn volgers voor nodig. Ik greep in en de daders werden verbannen uit de tempel, hun families verloren hun steun. Ik begreep niet hoe zij zo dom hadden kunnen zijn. Raar genoeg veroordeelden mijn broeders niet hun, maar mij. Zij vonden dat ik verantwoordelijk was voor de teloorgang van 2 broeders en hun families in diskrediet had gebracht. Ik vond dat zij kortzichtig waren, maar ze hadden wel gelijk in het feit dat ik verantwoordelijkheid durfde te dragen.

Ik zag zelf in dat ik een ander pad moest kiezen, een pad waarin de lijnen duidelijk werden getrokken. Waar verantwoordelijkheid directe gevolgen zou hebben en waar ik weer meer eigen vrijheid zou krijgen. Ik heb gevraagd om als ambassadeur van Hylaeus naar guild the wooden shield te worden uitgezonden. Ik zie in mijzelf toch meer een holy warrior. Het vuur brand diep van binnen om het onrecht met harde hand aan te pakken. Via de guild krijg ik deze kans en de kans om privileges op te bouwen voor mijn familie. Contracten en een handelspost binnen the wooden shield voor mijn familie te verdienen.

Andere belangrijke dingen om te weten over Ganzorig:

1. Hij behoort tot de Huni stam, zij zijn te herkennen aan een groen vaandel met bruine strepen.
2. Hij heeft 3 broers en 6 zussen.
3. Cleric van Hylaeus.
4. Begenadigd leatherworker

Bio:

Ganzorig

DnD - Elduril mhvn1987